JAG SLUTARÄTA KÖTT

Heej Kompisar!!


Hoppas ni har världens bästa lördag den 20:e! Igår skedde något som jag aldrig trodde skulle ske. I vanlig ordning låg jag och surfade runt på mobilen i sängen, vid läggdags, och i vanlig ordning var jag uppe en- två timmar för länge för att jag fastande i telefonen, både för att det är kul men också för att jag är på ständig jakt efter inspiration till blogginlägg och design mm. Denna kväll kom jag dock in på en sida på facebook som jag aldrig tidigare varit på, där visade de massvis med videos från djurindustin. På hur djur behandlas från när de bara är några timmar gamla, när de växer upp under fruktansvärda omstädigheter, som man inte ens kan kalla för liv, tills hur de brutalt slaktas.Självklart har jag sett likande videos tidigare, men jag har liksom aldrig tagit åt mig, jag har helt enkelt blundat för det fruktansvärda på grund av att jag älskar att äta kött. Men igår kände jag något annat, när jag låg där i sängen, tittade på video efter video, på stackars kycklingar, grisar, kor och andra djur började jag må så illa, det vred sig i magen och jag kunde inte annat än tänka "Jag slutar äta kött!".


Därför har jag idag bestämt att jag verkligen ska börja äta mycket mindre kött, jag gillar verkligen inte böner och linser som jag har förstått att vegitariener äter mycket av, men har tänkt att gå till affären nu för att köpa in lite sånna produkter för att tvinga i mig tills jag helt enkelt tycker att det är gott, haha. Bästa sättet för att lära sig att äta något är ju faktiskt bara att äta det tillräckligt många gånger tills man börjar gilla det. Så det är min plan från och med idag!Jag kommer nog inte klarar att sluta äta kött helt och hållet då jag är lite för bekväm av mig när det kommer till mat, hatar ju att laga mat. Men jag tänker att jag iallafall kan äta pappas älgkött som han själv har skjutit och jag vet att den älgen inte fått lida. Har kollat runt lite på internet för att hitta lite veganbloggar med mumsiga recept på som jag har lust att prova. Därför tänkte jag här tipsa om tre favoriter som jag har hittat, som bjuder på fantastiskt mumsiga matbilder och recept.


Enjoy! (Tryck på namnen för att komma till deras bloggar och alla dundernicega recept)JENNY MUSTARD- jennymustard.com


Minimalistisk vegan och mode blogg med fantastiska bilder och vegan recept.Tilda- flourishing-health.blogspot.se


Vegansk matblogg med mumsiga bilder och ännu mumsigare recept.Amanda- rawmanda.com


Massvis med RawFood recept och smaskiga bilder på allt från frukost, middag, desserter och snacks.


PS. Jag kommer självklart uppdatera er om hur det går med att äta mindre kött och börja gilla böner, så det kommer mera.


PS2. Funderar på att börja lägga ut recept här på bloggen både för att tvinga mig att börja laga mat och för att ni ska få lite goda tips såklart


PS3. ÄT MINDRE KÖTT. punkt.

Linda Rehula

Åh jag blir så glad när bloggare och andra offentliga personer börjar äta veggo och skriver om det. Så nice. När du väl kommer igång så kommer du märka att man kan äta så mycket mer än bara bönor och linser också ;) började själv dra ner på kött förra våren efter att ha sett "Cowspiracy" dokumentären och äter idag inget kött. Stor tumme upp för dig och lycka till!

Svar: Åååh vad glad jag blir att du skriver det!! Tack så mycket!!! Kramis på dig!! <3
MIKAELA HÖÖK

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like