VARFÖR JAG INTE VILL DRICKA ALKOHOL

Jag dricker väldigt sällan alkohol och jag får väldigt ofta frågan varför, många gånger av ren nyfikenhet, men tyvärr också många gånger väldigt nedlåtande.  "Ska du inte dricka ikväll heller? gud vad tråkid du är! är det inte drygt att vara bland alla fulla?" är saker som jag ofta får höra de kvällar jag hänger med ut på någon krog nykter. Det finns många grunder till varför jag inte gillar att dricka alkohol. För det första tycker jag inte det smakar gått, vin ger mig kväljningar, cider ont i magen, öl bara inte gott och whiskey och sprit behöver vi inte ens tala om... För det andra skadar det kroppen, man lägger på sig och  det förstör ens träning. För det tredje har jag minst lika roligt utan alkohol, eller ne till och med roligare utan att vara påverkad, då kan man stå stadigare på benen, köra sina moves och behöver inte stanna upp kvällen för att man måste gå och spy. Sen den fjärde och i dagsläget största grunden till varför jag föredrar att gå ut nykter är för att jag inte orkar eller har tid att vara bakis. Jag har inte tid eller lust att slösa bort en hel dag på att ligga i soffan och äta onyttig mat och inte ha någon ork till att göra något vettigt. För det är precis det som händer efter jag dricker alkohol.


Jag drack en del förra sommaren, sen på nyår och nu igår. Hade en supertrevlig drinkkväll med ett härligt gäng, vi hade så kul och for inte hemifrån för ens två. Än fast vi såklart även hade shake:at loss en del hemma mellan allt prat och skratt så var det liksom då vi skulle ut och dansa, det jag alltid längtar till mest. Bara att få stå bland massa männsikor, släppa loss och se lite allmänt knäpp ut, utan att man behöver bry sig. Blev dock ingen mer dansning för att jag kände mig lite väl kalasig i skallen, om ni förtår. Vi tog en taxi in till stan, och jag tog tunnelbanan hem och slutade kvällen med att spy upp allt jag nog ätit under hela dagen (eeuw). Trots att jag bara hade druckit 3 drinkar, det vill säga inte mycket alls. Så det jag vill ha sagt är egentligen bara att låt oss ha kul utan att behöva vingla fram, spy och måsta åka hem, för det kan ju ingen tycka är roligt?! Låt oss stunta i vad alla andra tycker och säger, vill man inte dricka ne då vill man inte, inget mer med det. Låt oss införa nykterhet på klubbar som en vanlig grej och låt oss dansa loss till bra musik, skratta tills vi gråter och bara ha kul med våra vänner och slippa ångest och illamående dagen efter. För jag lovar er! Det är en underbar känsla att vakna upp på söndagar pigg och med en härlig känlsa i kroppen och man har massa energi för att ha en toppendag, än fast man var ute och festade dagen innan- nykter.


Så med det sagt, drick inte om ni inte vill dricka, drick om ni vill, men försök med måtta så blir det roligare både för dig, dina vänner och din kropp!! och till er alla som säger att man är tråkig om man inte dricker alkohol, snälla, ge er!


Pussss<3


 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like