VACKRAST SOM VIÄR
Photo: Julia Viklund

God morgon världen!


 Idag vill jag gå in på något jag egentligen inte vill sprida, en känsla som jag inte heller egentligen vill erkänna och något jag absolut egentligen inte vill ska kopplas till mig (för jag vill ju vara och visa mig fram som en otroligt stark person på alla sätt och vis), men jag tar ändå upp detta för att jag vet att det är ett otroligt viktigt ämne och hoppas att vi tillsammans kan hjälpa varandra och hjälpa världen.


Jag har aldrig, likt i princip nästan alla tjejer tyvärr, varit nöjd med min kropp. Än fast jag har varit minimal från när jag föddes tills cirka ett halvår efter att jag slutade med gymnastiken så har jag tyckt att jag varit för stor. Har haft ett BMI på "undervikt" och ändå velat gå ner flera kilon till, fick inte mina bröst eller min mens för ens jag var över 18 och ändå tittat på mig själv och tyckt att jag varit fet. Än fast jag aldrig har varit i närmsta närhet av att vara tjock så kan jag fortfarande idag stå framför spegeln, deppig, och dra i mitt så kallade fett som, jag vet, så många andra killar och tjejer runt om i världen gör.


I tio års tid höll jag på med gymnastik där både en viktig faktor och ett stort krav är att vara smal. Dagligen fick gymnaster väga sig och helst skulle man skippa middagen efter flera timmars träning. Detta tror jag är något som har påverkat mig otroligt mycket, angåede min syn på min kropp. Inte nog med det matas vi alla dagligen av reklamer, tidningar och på sociala medier med pinnsmala tjejer som framges vara de "perfekta" och hur alla "borde" se ut för att vara snygg, sexig eller accepterad. Och ja, ni pinnsmala tjejer som är född smala och knappt kan gå upp i vikt, ni ÄR perfekta som ni ser ut. Alla männskor som svälter sig själva och övertränar för att bli pinnsmala, ni är också perfekta, men ni är perfekta när ni är precis som ni är. Vi alla är olika och vi alla har olika förutsättningar för att se ut på olika vis och det är just det vi alla måste förstå. Vi alla är olika, vi alla ska vara olika och vi är perfekta precis som vi är, tjock som smal, kort som lång.


Nästan från vi föds idag, matas vi med bantningstips och träningstips för att bli smalare, inte för att må bra, utan för att bli smalare. Det är faktsikt inte konstigt att så många, tejer som killar, kvinnor som män drabbas av allvarliga ätströrningar som förstör otroligt mångas liv i dagens samhälle. Men just därför vill jag att vi alla ska hjälpas åt och skapa ett sundare och bättre samhälle och att vi alla kan försöka få en hälsosammare syn på våra egna kropppar.


Som jag skrev så har jag fortfarande spöken som åker runt i mitt huvud och säger att jag är för tjock, men på senaste tiden har jag verkligen börjat acceptera hur jag ser ut och försöker se min kropp utifrån hur andra ser den. För jag vet ju innerst inne att jag absolut inte är tjock. Jag har börjat inse att det är såhär jag ser ut och jag är exakr lika bra om jag ser ut såhär eller går upp eller ner 10 kilo. För vi är ju perfekta precis som vi är.


Därför lägger jag ut dessa lättklädda bilder på en sund, hälsosam, men först och främst lycklig tjej. För det är ju just det som är viktigats, att vi alla får vara lyckliga med oss själva och våra liv. Så tummen upp för alla oss perfekta snyggisar och nu gör vi 2016 till ett JAG ÄLSKAR MIN KROPP -år!


Är ni med mig?!!


Puss på er alla! Kom ihåg, ni är vackrast precis som ni är! Det finns ingen annan DU!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like